Actualitatea ambasadei

În data de 16 septembrie 2019, la iniţiativa Ambasadei României din Kazahstan, în capitala Nur-Sultan a fost înfiinţată Asociaţia Publică “Dimitrie Cantemir”.

Asociaţia culturală este de utilitate publică, îşi va desfăşura activitatea în capitala Kazahstanului şi are drept scop păstrarea şi promovarea identităţii şi valorilor româneşti autentice, în special din domeniul literaturii, istoriei, artelor vizuale, muzicii şi dansului clasic şi contemporan, educaţiei artistice şi estetice.

Membrii fondatori ai “Asociaţiei”, cetăţeni români şi kazahi, sunt interesaţi să facă cunoscut patrimonial cultural al României, dar mai ales, să dezvolte relaţiile bilaterale între cele două ţări, cultura şi educaţia, aflându-se printre priorităţile acestora.

Preşedintele “Asociaţiei” este doamna Cocis Kamila.

Asociaţia Publică “Dimitrie Cantemir” se adaugă celorlalte trei entităţi culturale româneşti din Republica Kazahstan: “Societatea Culturală Română Dacia” din Karaganda, în cadrul căreia funcţionează Ansamblul etno-folcloric „Dorule”, „Societatea Culturală Bucovina” din Pavlodar şi „Asociaţia Româno-Moldovenilor” din Almaty, care de-a lungul anilor au avut o activitate deosebită în promovarea limbii, culturii, muzicii şi dansurilor tradiţionale româneşti, fiind unanim recunoscute şi apreciate de autorităţile din Republica Kazahstan.

Ambasada României va continua să sprijine activitatea şi eforturile de afirmare ale comunităţii româneşti în capitala acestei ţări, ca de altfel în întreg Kazahstanul, având în vedere că numărul românilor care locuiesc în această ţară a început să crească, iar interesul pentru tradiţiile, istoria, cultura şi civilizaţia românească este tot mai mare.

 

În data de 16 septembrie 2019, la iniţiativa Ambasadei României din Kazahstan, în capitala Nur-Sultan a fost înfiinţată Asociaţia Publică “Dimitrie Cantemir”.

20.09.2019

Asociaţia culturală este de utilitate publică, îşi va desfăşura activitatea în capitala Kazahstanului şi are drept scop păstrarea şi promovarea identităţii şi valorilor…

Modificare regim călătorie în R. Kazahstan

23.12.2016

Vă informăm că, începând cu 1 ianuarie 2017, România se află pe lista celor 45 de state pentru care Kazahstanul a eliminat necesitatea vizei pentru deplasări pe o perioadă de cel…

Votul în străinătate

13.09.2019

– Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). …

Ambasada României acordă un permanent sprijin tinerilor din Republica Kazahstan care doresc să studieze în România

05.08.2019

Ambasada României acordă un permanent sprijin tinerilor din Republica Kazahstan care doresc să studieze în România, organizând totodată evenimente culturale şi educative în vederea …