Actualitatea ambasadei

Evenimente organizate de Ambasada României în Tajikistan, în perioada 4-7 decembrie 2019

În data de 4 Decembrie 2019, Ambasada României a organizat la Dushanbe o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a ţării noastre.

De asemenea, reprezentantii Ambasadei, Cezar Armeanu si Nicolae Păvălucă, au participat la evenimentele dedicate marcării Săptămânii Uniunii Europene, organizate de Delegația UE de la Dushanbe.

În sala de concerte a Conservatorului Național al Republicii Tajikistan din Dushanbe, a fost organizată Recepția oficială pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României în această țară. Ambasadorul Cezar Armeanu a spus ca Ambasada sărbătorește Ziua României la Dushanbe cu sprijinul Universității Transilvania din Brașov, care, prin artiștii Facultății de Muzică, vor prezenta câteva spectacole în capitala Tajikistanului. Spectacolul care a urmat a fost deosebit de apreciat de toți cei prezenți.

În data de 6 decembrie a fost organizat un “flash mob” la Mall-ul Dushanbe, ceea ce a constituit o premieră absolută în această țară.

Tot în data de 6 decembrie 2019, artiştii braşoveni au susţinut un spectacol cu prilejul Recepției oferite de Delegația UE în Tajikistan, pentru a marca “Zilele Săptămanii Uniunii Europene”.

De asemenea, Ambasadorul român, Cezar Armeanu, a organizat pe parcursul a 4 zile, evenimentul :“Zilele filmului românesc”, în cadrul “Centrului Naţional al Cinematografiei Republicii Tajikistan”, În data de 7 decembrie 2019, pe scena special amenajată în faţa Operei şi Teatrului Naţional din Dushanbe, Ambasadorul Cezar Armeanu, alături de Ambasadorul Delegaţiei UE, doamna Marilyn Josefson, şi Neithart Höfer Wissing,  Ambasadorul Germaniei din Tajikistan, s-au adresat numerosului public prezent pentru a participa la spectacolul oferit de Delegaţia UE.

 

 Galerie foto

Întâlnirea Ambasadorului României, Cezar Armeanu, cu Berik Jakenov, Akimul Districtului ESIL din Nur-Sultan (20 decembrie 2020)

20.12.2019

Întâlnirea Ambasadorului României, Cezar Armeanu, cu Berik Jakenov, Akimul Districtului ESIL din Nur-Sultan (20 decembrie 2020). Galerie foto …

Evenimente organizate de Ambasada României în Tajikistan, în perioada 4-7 decembrie 2019

04.12.2019

În data de 4 Decembrie 2019, Ambasada României a organizat la Dushanbe o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a ţării noastre. De asemenea, reprezentantii…

Ambasada României a organizat în cadrul Cinematografului „Casa Filmului Aimatovdun Aalamî” din Bishkek „Ziua filmului românesc”

03.12.2019

În data de 3 decembrie 2019, Ambasada României a organizat în cadrul Cinematografului „Casa Filmului Aimatovdun Aalamî” din Bishkek „Ziua filmului românesc”. Galerie…

Ziua Națională a României sărbătorită în Republica Kârgâză

02.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, Ambasada României a sărbătorit Ziua Națională la Bishkek. Evenimentul a fost organizat în cadrul Filarmonicii din localitate. După ceremonia oficială,…