Comunitatea românească

Proiecte MAE pentru comunitate

Ambasada organizează periodic întâlniri ale membrilor comunităţii românilor moldoveni cu ocazia unor evenimente importante pentru România - Ziua Culturii Române, Ziua Natională a Romaniei, sărbători tradiționale și religioase - prilejuri cu care a promovat conştientizarea originii etnice comune a românilor si "moldovenilor" din Kazahstan, prezervarea limbii române, a tradiţiilor şi obiceiurilor comune.

Statul român acordă, pentru tinerii de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, burse de studii în învățământul din România.

Link – http://www.edu.ro/index.php/articles/c368/ Metodologia de școlarizare a tinerilor de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2012 – 2013

Ambasada încurajează și sprijină participarea membrilor comunității românești la olimpiada internaţională de română, ce se organizează anual în România.

La sediul societăţii DACIA din Karaganda, dotat cu sprijinul statului român, se organizează săptămânal cursuri de limba română pentru copiii etnicilor români din regiune în cadrul Şcolii Duminicale "Mihai Eminescu".

Cursuri de limba română: http://www.dprp.gov.ro/elearning/

Proiectul MAE - BIBLIOTECA ROMANEASCA VIRTUALA - va oferi posibilitatea lecturii online a operelor clasice fundamentale ale literaturii române, precum şi accesul la un fond minimal de instrumente educaţionale (istorie, manuale şcolare, carte utilitară etc.) accesibile în format electronic (e-books).

Promovarea românilor - Ambasada promovează și sprijină personalităţile din rândul comunităţii româneşti, a românilor care s-au remarcat în domeniile lor de activitate în Kazahstan și a copiilor din diasporă care au obţinut rezultate excepţionale în diferite domenii, pentru susţinerea interesele membrilor comunităţii româneşti pe lângă autorităţile din ţara gazdă, promovarea românilor pe piața muncii și îmbunătăţirea percepţiei comunităţilor româneşti în mediile autohtone.

Întâlnirea Ambasadorului României, Cezar Armeanu, cu Berik Jakenov, Akimul Districtului ESIL din Nur-Sultan (20 decembrie 2020)

20.12.2019

Întâlnirea Ambasadorului României, Cezar Armeanu, cu Berik Jakenov, Akimul Districtului ESIL din Nur-Sultan (20 decembrie 2020). Galerie foto …

Evenimente organizate de Ambasada României în Tajikistan, în perioada 4-7 decembrie 2019

04.12.2019

În data de 4 Decembrie 2019, Ambasada României a organizat la Dushanbe o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a ţării noastre. De asemenea, reprezentantii…

Ambasada României a organizat în cadrul Cinematografului „Casa Filmului Aimatovdun Aalamî” din Bishkek „Ziua filmului românesc”

03.12.2019

În data de 3 decembrie 2019, Ambasada României a organizat în cadrul Cinematografului „Casa Filmului Aimatovdun Aalamî” din Bishkek „Ziua filmului românesc”. Galerie…

Ziua Națională a României sărbătorită în Republica Kârgâză

02.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, Ambasada României a sărbătorit Ziua Națională la Bishkek. Evenimentul a fost organizat în cadrul Filarmonicii din localitate. După ceremonia oficială,…