Despre noi

Ambasador

 

Cezar Manole ARMEANU

Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în

Republica Kazahstan, Tadjikistan şi Kârgâstan

 

 

 

 

         Stimate doamne,

         Stimați domni,

 

Bine ați venit pe pagina de web a Ambasadei României la Astana!

Ne exprimăm speranța ca website-ul nostru este un instrument dinamic și interactiv pentru toți cei interesați de activitatea ambasadei și de serviciile pe care le oferim. Site-ul este astfel conceput încât să vă ofere o imagine cât mai cuprinzătoare a relaţiilor dintre România şi Republica Kazahstan, relaţii deosebit de bune şi în continuă dezvoltare.

Totodată cei interesați vor gasi  informații despre România, evoluțiile din viața politică internă și externă, cât și despre evenimentele organizate de ambasadă.

Prin intermediul acestui spațiu virtual veţi găsi, de asemenea, elemente despre comunitatea românilor din Kazahstan și despre serviciile consulare oferite de Ambasadă.

Website-ul reprezintă un instrument interactiv, care oferă tuturor vizitatorilor date generale despre economia, cultura, tradițiile și istoria țării noastre, precum și date de contact pentru principalele instituții și organizații publice din România.

Dorim să venim atât în sprijinul cetăţenilor kazahi care caută să afle mai multe despre România, cât şi al cetăţenilor români care vor să descopere Republica Kazahstan. 

Sperăm ca website-ul să fie atractiv, iar conținutul său interesant.

Vă mulțumim că ne vizitați!

Cezar Armeanu
Ambasador

În data de 16 septembrie 2019, la iniţiativa Ambasadei României din Kazahstan, în capitala Nur-Sultan a fost înfiinţată Asociaţia Publică “Dimitrie Cantemir”.

20.09.2019

Asociaţia culturală este de utilitate publică, îşi va desfăşura activitatea în capitala Kazahstanului şi are drept scop păstrarea şi promovarea identităţii şi valorilor…

Modificare regim călătorie în R. Kazahstan

23.12.2016

Vă informăm că, începând cu 1 ianuarie 2017, România se află pe lista celor 45 de state pentru care Kazahstanul a eliminat necesitatea vizei pentru deplasări pe o perioadă de cel…

Votul în străinătate

13.09.2019

– Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). …

Ambasada României acordă un permanent sprijin tinerilor din Republica Kazahstan care doresc să studieze în România

05.08.2019

Ambasada României acordă un permanent sprijin tinerilor din Republica Kazahstan care doresc să studieze în România, organizând totodată evenimente culturale şi educative în vederea …